Overslaan en naar de inhoud gaan

Indicaties

Het brede Interprox®-assortiment bevat interdentale ragers die in elke behoefte kunnen voorzien.

Interprox kan goed gebruikt worden bij het reinigen van interdentale ruimten, implantaten, vaste protheses, orthodontie, tandspleetjes, tandhals of ruimte onder de kies en furcaties.

Interprox ragers

Interdentale ruimten

De ruimtes tussen tanden en kiezen kunnen door tandvlees bedekt zijn óf open zijn, dat wil zeggen dat je er met een interdentaal borsteltje bij kunt komen. Met zo’n borsteltje kun je alle plaque verwijderen die zich tussen de tanden en kiezen heeft opgehoopt. Dat is niet alleen belangrijk voor de tanden; ook het tandvlees in de interdentale ruimte heeft er baat bij. Dit deel van het tandvlees bevat namelijk minder keratine en is daarom meer vatbaar voor ontstekingen. Een extra reden om Interprox te gebruiken.

ImplantatenImplantaten

Het plaatsen van een implantaat betekent vaak dat er meer ruimte kan ontstaan tussen het begin van het implantaat en de kroon die erop geplaatst wordt. Reinig je het implantaat plus kroon, dan is het gebruik van een interdentaal borsteltje absoluut aan te raden. Het enigszins ruwe gedeelte van een implantaat is namelijk een ideaal plekje voor plaque. Haal je deze plaque niet voldoende weg, dan kan er een tandvleesontsteking ontstaan, waardoor uiteindelijk zelfs jouw implantaat verloren kan gaan.

 

Vaste prothesesVaste protheses

Om in jouw mond ook onder bruggen of rond kronen te kunnen poetsen, moet er gebruik worden gemaakt van een interdentaal borsteltje. Op het onderste gedeelte van de brug kunnen namelijk gemakkelijk etensresten achterblijven, die met interdentale ragers op efficiënte wijze verwijderd kunnen worden. Ook voor de interdentale ruimten tussen meerdere kronen is extra hygiëne nodig. Die bereik je met een interdentale rager!

 

orthodontieOrthodontie

Interdentale ragers reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimten tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan. De interdentale borstels kunnen onder de boog van de orthodontische apparatuur gestoken worden; zo kun je tussen de tanden poetsen en de zijkanten van de tanden reinigen, met verticale bewegingen.

 

tandspleetjesTandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kun je deze tussenliggende ruimten niet goed bereiken. Een interdentale rager is dan een perfecte oplossing.

 

 

tandhalsTandhals of ruimte onder kies

Wanneer tanden verloren zijn gegaan ontstaan zijn gebieden op de tanden naast deze ruimte waar tandplaque zich gemakkelijk kan ophopen. Het is daarom belangrijk om de binnenzijden van de aangrenzende tanden zo goed mogelijk te reinigen met behulp van een interdentale rager.

 

furcatiesFurcaties

Zogenoemde furcaties kunnen ontstaan bij teruggetrokken tandvlees tussen de tandwortels van de kiezen. Als er sprake is van parodontitis (ontstoken tandvlees), kan het tandvlees zich ver terugtrekken. Dan kan een flink deel van de hals van de tand of kies zichtbaar zijn. Bij de kiezen kan dan zelfs de ruimte tussen de wortels toegankelijk zijn. In die ruimtes kan tandplaque zich makkelijk ophopen. Het is daarom heel belangrijk om deze plekjes zo goed mogelijk te reinigen. Dat kan alleen met een interdentaal borsteltje.

Interessant voor jou